Vorig resultaat Volgend resultaat

Openbaar vervoer in Europa Concessies in Duitsland: focus op treinvervoer

Ov-concessies in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is de spoormarkt volledig geliberaliseerd en opgedeeld in concessies. Abellio biedt actief op concessies om marktaandeel te verkrijgen en behouden en reed in 2013 de concessies Merseyrail, Northern Rail en Abellio Greater Anglia. Wij reden ook busconcessies in London en Surrey.

Afgelopen jaar nam Abellio deel aan twee biedingen in het Verenigd Koninkrijk: Essex Thameside en Thameslink, Southern and Great Northern (TSGN). Van beide concessies wordt in het voorjaar van 2014 bekend wie deze heeft gewonnen.

In oktober is Abellio geprekwalificeerd om te bieden op Scotrail. Een eer en een kans voor Abellio om mogelijk een concessie te verkrijgen die belangrijk is voor de Schotse economie. In januari 2014 worden de eisen van deze concessie bekend.

Abellio heeft afgelopen jaar aan de Single Tender Award (STA) voor Northern Rail en Abellio Greater Anglia gewerkt. Voor Northern Rail heeft de STA geleid tot een overeenkomst op de belangrijkste voorwaarden in januari 2014. Hierdoor mag Abellio 22 maanden langer rijden op deze concessie, tot februari 2016, met een optie op nog twee maanden verlenging. Abellio tekent de interim franchise-overeenkomst voor Abellio Greater Anglia naar verwachting in mei of juni 2014. De STA omvat een verlenging van de franchise met 27 maanden vanaf juli 2014 met een optie voor een verlenging van 6 maanden na oktober 2016.